Ismerd meg a kick-box pozitív és negatív hatásait, tapasztald meg saját bőrödön edzéseinken keresztül azt, amit ez a sport nyújtani tud!

Foglalás

Bobkó Fight Club

Csatlakozz Kick-box és K1 edzéseinkhez Gödöllőn!

Tovább »

Csatlakozz hozzánk!

A küzdősport a szenvedélyünk!

Tovább »

Kik vagyunk?

Ismerd meg a BFC csapatát közelebbről!

Tovább »

A kick-box pozitív és negatív hatásai

A kick-box egyesíti a boksz gyors ütéseit a keleti harcművészetekkel, mint például a karate rúgó technikáival. Figyelembe véve azt, hogy mennyire veszed komolyan, a kick-box jelenthet egy intenzív aerob edzést, vagy komoly versenysportot is. Függetlenül attól, hogy mi a cél, mindenképpen fontos, hogy egy tapasztalt oktató segítségét kérd!

Ismerd meg a kick-box negatív és pozitív hatásait!

A kick-box története

 

A kick-boxnak mély gyökerei vannak, egyenesen Thaiföldről. Egyesek szerint a Muay Thai néven ismertté vált ősi, csatatéren zajló harcművészeti ágból származik, és az évszázadok során alakult önálló sportággá. Nyugati megjelenése a karate-versenyek szabályaira adott válaszként értelmezhető, hiszen ezeken a megmérettetéseken szigorúan megkövetelték a résztvevőktől a teljes érintkezés és a különböző rúgások elkerülését. Az 1970-es években Amerikában megalapították a WAKO-t, vagyis a World All Style Karate szervezetet, amely végül World Associaton of Kickboxing Organizations néven vált ismertté. Ez magába foglalta Eddie Cave kick-box oktató definícióját is a sportágra: “Alapvető útmutatás a művészet elsajátításához.”

 

A sportágban idővel természetesen megjelentek a különböző biztonsági szabályok, valamint a védőruházat is. Bár versenysportként a kick-box hű maradt eredetéhez, kiváló fizikai edzésforma is egyben. Tapasztald meg saját bőrödön azt, amit a kick-box nyújtani tud neked! Tudj meg többet az edzéseinkről az alábbi linken, és vedd fel velünk a kapcsolatot ITT!

 

 

A kick-box megújult

 

A kick-box az 1990-es években aerob edzésformként lépett be a köztudatba, amikor is a harművészeti guruk, mint Billy Blanks, olyan edzésprogramokat vezettek be, ahol a résztvevők zenére, ritmikusan hajtottak végre különböző ütéseket. A kick-box az edzőtermekben tartott edzések során olyan gyors tempójú, energikus edzésformává alakult, ami kiváló a fizikai erőnlét fejlesztéséhez, ugyanakkor ezektől az óráktól teljeskörű önvédelmi oktatást nem várhattunk, ezt Bill Wallace, középsúlyú kick-box bajnok is megerősítette. Ráadásul nagyobb az esély az ízületek sérülésére, ha nem megfelelően hajtjuk végre az ütés- és rúgáskombinációkat. 

 

Pozitívumok a kick-boxban

 

Attól függően, hogy milyen intenzitással edzünk, valamint mi a célunk az edzésekkel a kick-box kiváló önvédelmi sport, egyben nagyszerű edzésmódszer is. A célokat mindenképpen figyelembe kell venni, mielőtt megválasztjuk a klubot, amihez tartozni szeretnénk. Ha a stresszoldás, a test formálása, vagy a sporton keresztül az egészséged megőrzése érdekében próbálnád ki a kick-boxot, nem szükséges komoly harcművészeti csoportokhoz jelentkezned, egy jó kick-box oktató képes biztosítani számodra azt, amire szükséged van. Tökéletes választás azoknak, akik unják a megszokott edzésmódszereket, és valami újra, változatosra, izgalmasra vágynak.

 

Negatívumok a kick-boxban

 

A kick-box, mint versenysport, valóban nem veszélytelen. Sokkal nagyobb arányban szenvednek el sérüléseket a sportolók, mint a box, a thai box és a taekwondo megmérettetéseken, ráadásul 73%-ukat éri valamilyen arcsérülés. Természetesen ez első sorban a hivatásos sportolókra vonatkozik, nem pedig az amatőrökre.

 

Az edzésforma megválasztásának szempontjai

 

A kick-box kiválóan alkalmas a gyorsaság és az erő fejlesztésére, valamint a szív- és érrendszer egészségének megőrzésére és javítására. Az amatőr edzések esetében kisebb az esetleges sérülések esélye, a cél pedig az, hogy a helyes technikát alkalmazva edzünk. Ezeken az edzéseken éppúgy élhetünk át sikerélményt, hiszen a csapattársak egymás ellen mérik össze tudásukat, így nem kell attól tartanunk, hogy nincsen kihívás. Próbáld ki kick-box edzéseinket, ahol nem csak a jó hangulatot garantáljuk, de pontosan megismertetünk a különböző ütés- és rúgáskombinációkkal! Tudj meg többet edzéseinkről az alábbi linken, és vedd fel velünk a kapcsolatot ITT


Bobko Fight Club - Csatlakozz hozzánk!

A BFC Kick-box és K1 edzései nem csupán a sportról szólnak. Egy összetartó közösség vagyunk, együtt küzdünk a céljaink eléréséért!

Próbáld ki te is a Kick-boxot! Az ELSŐ EDZÉS INGYENES!

Hívd most: Bobkó Roland:  +36-30/520-6719

A Bobkó Fight Clubban elsősorban önmagunkkal és korlátainkkal küzdünk meg a Kick-box és a K1 segítségével.

A Kick-box egy olyan küzdősport, ami több harcművészet elemeit vegyíti. Köztük a K1-et is, amivel mi magunk is foglalkozunk.

Nyerj bepillantást abba, amit a Bobkó Fight Club edzésein Te is átélhetsz. Ismerj meg minket közelebbről!
Kick-box és K1

Nálunk megtanulhatod a különböző technikákat és ütéseket, az intenzitás folyamatos növelésének köszönhetően az edzésen résztvevők erőnléte, állóképessége és ütőereje is nő.

 


A fogyás azért nehéz sokunknak, mert unalmas az oda vezető út. Nos, a Kick-Box nem ilyen. Fogyókúra helyett legyél egészséges, sportolj élvezetesen Gödöllőn, legyél fiú vagy lány, 15 vagy 45 éves, a Bobko Fight Club vár!

Mi jut eszünkbe először azokról, akik kick-boxolnak? Hogy izmosak, erősek, kidolgozott a testük és koncentráltak a mozdulataik. A különböző súlycsoportokban sportolóknak általában ideális a testzsírszázalékuk is. De hatékony vajon a kick-box a hétköznapi, fogyni vágyó ember számára is?

Videó: félelmetes vagy lenyűgöző, amit az orosz szépség a fegyverekkel művel?

Angelina Kopitova egy rendkívül csinos orosz sportoló, aki itt járt a budapesti kick-box világbajnokságon. 

A kick-boxos Veres Roland mindent megnyert

Ahol elindult, ott aranyérmet nyert Veres Roland a budapesti kick-box világbajnokságon: a BOK Sportcsarnokban a vb-t záró gálán az 57 kg-os versenyző - a light-contact és a kick-light után - a pointfightingban is első lett.

További hírek
New York Café TripAdvisor