Önvédelmi sportág és aerob edzésforma: ismerd meg a kick-box történetét és szabályrendszerét, gyere el kick-box edzéseinkre!

Foglalás

Bobkó Fight Club

Csatlakozz Kick-box és K1 edzéseinkhez Gödöllőn!

Tovább »

Csatlakozz hozzánk!

A küzdősport a szenvedélyünk!

Tovább »

Kik vagyunk?

Ismerd meg a BFC csapatát közelebbről!

Tovább »

A kick-box története és szabályrendszere

A kick-box története és szabályrendszere

A kick-boxnak számos változta ismert, a sportban alapvetően a karate mozdulatait a ökölvívás ütéseivel ötvözik. Bár a hivatásos versenyzők a ringben küzdenek egymással, azoknak is jó választás, akik egy aerob edzésformát keresnek.  Mindemellet természetesen önvédelemre is tanít. Az elmúlt évtizedekben a kick-box izgalmas sportággá alakult, amire nem csak odafigyelni érdemes, de kipróbálni is!

 

Próbáld ki a BFC kick-box edzéseit, az első óra ingyenes! Tudj meg többet edzéseinkről az alábbi linken, és vedd fel velünk a kapcsolatot ITT!

 

A kick-box története

 

A karate a 19. századtól ismert sportág, a kick-box története ennél jóval rövidebb. Bár egyesek szerint mély gyökerei vannak, a kick-box kifejezést egy japán box promóter használta először az 1950-es években a Muay Thai box és a karate kombinációjára. Az 1970-es évektől az Egyesült Államokban is egyre népszerűbbé vált, a sportág nagy legendái és úttörői Benny Urquidez és Bill Wallace. A kick-box megállíthatatlanul terjedni kezdett, mikor az amerikai tévécsatorna, az ESPN 1979-ben megkezdte a mérkőzések közvetítését.

 

 

A kick-box technikái

 

A versenyzők számos technikát alkalmaznak az ellenfél megzavarására és legyőzésére. Az ütés és rúgáskombinációkat felváltva alkalmazzák, ezek közül is a horog az egyik leghatékonyabb, ezzel lehet leginkább kizökkenteni az ellenfelet. Az egyenes, a hátsó egyenes, az oldalsó, a köríves, a fordított köríves, a balta, a fordulásos, és az ugró rúgások is meglepetésszerűen hathatnak az ellenfélre. A tiltott technikák közé tartozik például a tenyeres ütés, a térdrúgás, tiltott akció például a lábtechnikák nélküli küzdés, a fejelés, a lökés, és a szándékos és ismételt időhúzás is.

 

Szabályok és előírások a kick-boxban

 

Számos egyesület és szervezet létezik, ami népszerűsíti és szabályozza a kick-box meccseket. Bár a szabályok eltérőek lehetnek, a mérkőzések általában három és tizenkét körösek, amik egyenként körülbelül 2-3 perc hosszúak. A versenyzők a kezükön és a lábukon is védőruházatot viselnek. Léteznek olyan egyesületek, amik lehetővé teszik a derék alatti rúgást, mások korlátozzák. Az ellenfeleket súlycsoportok szerint állítják szembe egymással, a mérkőzés győzelemmel, döntetlennel, vagy kiütéssel záródhat.

 

Felkészülés

 

A versenyek komoly felkészülést igényelnek. A jó erőnlét elengedhetetlen a küzdelemhez, az intenzív izomterhelés miatt a szív- és érrendszeri egészség és állóképesség is létfontosságú. 

 

A kardio kick-box

 

A kick-box hatékonyságának köszönhetően az edzések népszerűvé váltak a fitness rajongók körében is. Számos edzőterem kínálatában jelentek meg a kardio kick-box órák, amik során a sportág technikáit gyakorolják, például gyors ütemben, zenére. Néhány alapvető önvédelmi fogást is elsajátíthatunk ezeken az edzéseken, ráadásul mindeközben rengeteg kalóriát is elégethetünk.


címkék: Edzések, K1, Kick-box, Küzdősport, Sport

Bobko Fight Club - Csatlakozz hozzánk!

A BFC Kick-box és K1 edzései nem csupán a sportról szólnak. Egy összetartó közösség vagyunk, együtt küzdünk a céljaink eléréséért!

Próbáld ki te is a Kick-boxot! Az ELSŐ EDZÉS INGYENES!

Hívd most: Bobkó Roland:  +36-30/520-6719

A Bobkó Fight Clubban elsősorban önmagunkkal és korlátainkkal küzdünk meg a Kick-box és a K1 segítségével.

A Kick-box egy olyan küzdősport, ami több harcművészet elemeit vegyíti. Köztük a K1-et is, amivel mi magunk is foglalkozunk.

Nyerj bepillantást abba, amit a Bobkó Fight Club edzésein Te is átélhetsz. Ismerj meg minket közelebbről!
Kick-box és K1

Nálunk megtanulhatod a különböző technikákat és ütéseket, az intenzitás folyamatos növelésének köszönhetően az edzésen résztvevők erőnléte, állóképessége és ütőereje is nő.

 


Ismerd meg a kick-box negatív és pozitív hatásait!

A kick-box egyesíti a boksz gyors ütéseit a keleti harcművészetekkel, mint például a karate rúgó technikáival. Figyelembe véve azt, hogy mennyire veszed komolyan, a kick-box jelenthet egy intenzív aerob edzést, vagy komoly versenysportot is. Függetlenül attól, hogy mi a cél, mindenképpen fontos, hogy egy tapasztalt oktató segítségét kérd!

A fogyás azért nehéz sokunknak, mert unalmas az oda vezető út. Nos, a Kick-Box nem ilyen. Fogyókúra helyett legyél egészséges, sportolj élvezetesen Gödöllőn, legyél fiú vagy lány, 15 vagy 45 éves, a Bobko Fight Club vár!

Mi jut eszünkbe először azokról, akik kick-boxolnak? Hogy izmosak, erősek, kidolgozott a testük és koncentráltak a mozdulataik. A különböző súlycsoportokban sportolóknak általában ideális a testzsírszázalékuk is. De hatékony vajon a kick-box a hétköznapi, fogyni vágyó ember számára is?

Videó: félelmetes vagy lenyűgöző, amit az orosz szépség a fegyverekkel művel?

Angelina Kopitova egy rendkívül csinos orosz sportoló, aki itt járt a budapesti kick-box világbajnokságon. 

A kick-boxos Veres Roland mindent megnyert

Ahol elindult, ott aranyérmet nyert Veres Roland a budapesti kick-box világbajnokságon: a BOK Sportcsarnokban a vb-t záró gálán az 57 kg-os versenyző - a light-contact és a kick-light után - a pointfightingban is első lett.

További hírek
New York Café TripAdvisor